Gyerekként emlékszem, hogy volt a nagyim kertjében egy nagy almafa, aminek az egyik ága pond ideális magasságban lógott le. Sokszor másztunk rá fel, üldögéltünk az ágán, nagyon szerettem akkoriban a magasban palincolni. Aztán később azt is kitaláltam, hogy fel kellene oda szerelni egy hintát.

Eszkábáltam is a garázsban egy deszkából egyet, melyre így-úgy felszereltem kötelet is, majd ezt a fantasztikus szerkezetet átvetettem a nagyi almafájának ágán. Persze nem működött jól a hinta, nem is volt egyenes a deszka, a kötél sem volt megfelelő hosszúságú, aztán a nagyszülők úgy látták jobbnak, ha leszerelik teljesen. Részben azért, mert elég ügyetlen kreálmány volt, másrészt pedig mert a fa ága sem volt annyira erős, hogy egy ilyen igénybevételt kibírt volna.

Azóta úgy vagyok vele, hogy végülis nem volt ez egy rossz ötlet, megannyi megoldást találhatunk az interneten különböző DIY hinták elkészítésére. Nem olyan nagy furfangosság, a probléma az volt inkább, hogy nem voltak megfelelő eszközeim egy ideális hinta megalkotására és az alapanyagok sem voltak a legjobbak.

Mivel nem mindenki akar ezzel az egésszel időt és energiát pazarolni, sokkal egyszerűbb megoldás egy kész bolti hinta vásárlása. A boltokban mindenféle kiszerelésben, méretben, anyagban kaphatóak ezek az elemek. Ami pedig még egy plusz, az az, hogy ha nincs itthon megfelelő fa a kertben, akkor keretet, állványt is lehet vásárolni hozzá az üzletekben. Legyen szó lapos, bölcső, fészek alakú kiszerelésről, meg fogjuk találni a számításunkat.

Kategóriák: Család