Rossz idő esetén az ingatlan infrastruktúrája és parkosítása veszélybe kerülhet. Amikor vihar támad, heves esőzések és erős szél érkezik, a kerítés elemek a legveszélyeztetettebbek a viharkárok ellen.

Függetlenül attól, hogy fém, fa, kovácsoltvas, alumínium, vinyl, bambusz vagy láncszemű gyártmánnyal rendelkezik, sebezhető a szerkezeti sérülésekkel szemben; amelyek közül néhány javítható, mások nem. Természetesen a kerítés elemek építéséhez használt egyes anyagok erősebbek és tartósabbak, mint más típusú anyagok. A kőműves kútkerítés (téglából, betonból, kőből, tömbből vagy stukkóból készült) a legtartósabb és időjárásálló is egyben. A más fajták – például a vinyl, a kovácsoltvas és a láncszem – szintén meglehetősen tartósak, különösen akkor, ha speciális bevonattal vannak lezárva. A fából készült kerítés elemek viszont általában vékonyabb panelekből épülnek, és ezért nagyobb a veszélyük az eső vagy a szél károsodásával szemben.

A viharkárok számos kedvezőtlen hatást okozhatnak a kerítés elemeken, beleértve a rozsdát, repedéseket, szilánkokat és rothadást. Ha elég erős szél fordul elő, például erős zivatar vagy hurrikán, a kerítéslapok felborulhatnak, és az egész egység darabokra hullhat. Ebben az esetben a gyártmány valószínűleg javíthatatlan, és cserére lesz szükség. A legjobb módja annak, hogy elkerülje ezt a helyzetet, ha masszív, tartós kerítés elemeket választ, hogy ezáltal ellenálljon a zord időjárási hatásoknak, és befektessen annak fenntartásába.

Kategóriák: Ingatlan