Modern világunkban, különösen, ha tartalom gyártással foglalkozunk belefuthatunk abba a problémába, hogy kifogyunk a tárhelyből. Videók gyártásakor is beleütközünk ebbe lépten nyomon. Hiszen mondjuk egy YouTube-ra szánt videó is elég nagy helyet tud foglalni. A 2-3 órás anyagokról nem is beszélve.

Ha mondjuk előadásokat, minőségi, nagyfelbontású videó anyagokat, szerkesztett anyagokat tárolunk online, akkor nagyobb file szerverekre lehet szükségünk egy idő után. Bár egy ideig megoldás lehet a VPS, vagy egy Cloud szerver nyújtotta lehetőség, lehet bővíteni őket időről időre. De egy idő után a legkifizetődőbb, ha egy teljes fizikai szerver bérlése mellett döntünk.

Szerencse, hogy ma már nem probléma az, hogy szolgáltatásokat kell igénybe vennünk ahelyett, hogy birtokolni akarnánk dolgokat. Vannak esetek, hogy esélyünk sincsen arra, hogy saját szervert birtokoljunk, hiszen egy fizikai tárhely rendkívül drága és még a karbantartása sem zökkenőmentes. Ahelyett, hogy elkezdenénk szerverre gyűjteni és szerverszobát alakítanánk ki a lakásunkban, jobban járunk, ha a szerver bérlés mellett döntünk.

A tárhely bérlés egyik lehetősége, hogy a szerver hoszting, avagy szerver bérlés mellett döntünk. Ma már olyan szervertermek vannak világszerte, így Budapesten is, mint amilyen a Tárhely.eu is. Ezeknek a biztonsági rendszere jóformán a bankokéval is vetekszik. Emellett még a 24 órás védelem és karbantartás, kedvező fizikai körülmények is adottak ezeken a helyeken, így lehet tudni, hogy megbízható ez a szerver bérlés. Ez akár a százezres látogatottságú honlapok számára is megfelelő erőforrásokat biztosít.

Kategóriák: Tech