A gyerekek nem nevezhetőek épp bútorbarát embereknek, sajnos sok esetben, különösen a kényes anyagból készült bútorok megsínylik a gyermekkort. Akkor viszont, ha nem teljes felületi sérülés történik, hanem csak szennyeződés, akkor még mindig ott van a lehetőség, hogy kárpit tisztítás révén orvosoljuk a problémát és visszanyerjük a bútoraink régi arcát még egy jó kis lekakaózás, lepizzázás után is.

Ami azonban nem mindegy, az a kárpit tisztítás módja. Ahhoz, hogy valóban minőségi és valós tisztaságot tudjunk elérni nem elég, ha felületi kezelést alkalmazunk a bútorok esetében, pláne, ha olyan makacs foltok vannak a bútoron, mint mondjuk a paradicsomszósz, vagy a zsír, olaj. Ilyen esetekben ugyanis az otthon található tisztítóeszközök nem fogják tudni kivenni a szennyeződést, vagy a visszájára is elsülhet a dolog és nagyobb kárt tehetünk a bútorban, mint amekkora az eredeti probléma volt.

Nem kell minden esetben bútorcsere, vagy kárpitozás mellett dönteni. Bérelhetőek olyan mélyen tisztító eszközök, melyek révén a tökéletes tisztítás nem álom többé. A legrosszabbak, amik történhetnek mondjuk egy plüss bútorral, ha valamilyen por állagú vagy ragacsos felületű kerül rájuk, vagy ha valamilyen élénk színű anyag kenődik fel rájuk. Ezeket az esetek többségében csak az adott anyagra kifejlesztett eszközökkel tudják kiszedni a kárpit tisztítási eszközök. Nem érdemes saját nagyteljesítményű tisztító eszközöket beszerezni, hiszen ezeket nem fogjuk minden héten használni – jó esetben -, hanem ehelyett érdemes a kritikus időszakban, amíg kicsik a gyerekek a WeClean weboldaláról kárpit tisztítás szolgáltatást megrendelni.

Kategóriák: Otthon