Sokunktól azt kérik, hogy minden eddiginél több időt töltsünk otthonunkban, ezért a helyben végzett testmozgás és a minket körülvevő természeti környezet élvezete soha nem volt még fontosabb jólétünk szempontjából. Ez lehet egy közeli park, természetvédelmi terület vagy egy erdő meglátogatása.

Bármelyikről is legyen szó, biztos vagyok benne, hogy most minden eddiginél jobban egyetértene azzal, hogy meg kell védeni a fákat, hogy mindenki élvezhesse őket, így a fakivágás nem számít egy kedvelt tevékenységnek. Az illegális fakivágás pedig kifejezetten botrányos és küzdeni kell ezzel szemben.

Egy lépést hátralépve általában mozgalmas életünkből, azt tapasztaltam, hogy miközben rendszeresen gyönyörködünk a helyi zöldterületekben, hajlamosak vagyunk jobban észrevenni, mi van a tájban, mint azt korábban tettük volna.

Tehát miért olyan fontos helyi környezetünk megvédése többek között az illegális fakivágással szemben is? A fák és az erdők érzékeny területek. Menedéket és élelmet nyújtanak a vadon élő állatoknak, és fontos élőhelyei saját kikapcsolódásunknak. Az általuk elfoglalt terek a körülöttünk látott tágabb táj részét képezik; amelyet évezredek óta nagyra értékelünk. Ma már tudjuk, hogy mennyire csökkenthetik az éghajlatváltozás hatását azáltal, hogy növekedésük során felszívják a szén-dioxidot, javítják a vízminőséget, enyhítik az áradásokat és csökkentik a talajeróziót. Ezek alapján pedig láthatjuk, hogy nyomós oka kell, hogy legyen egy fakivágásnak. Ha pedig nincs, akkor az számos esetben illegitim tevékenység miatt történik és az ilyen fakivágás ellen fel kell venni a küzdelmet.

Kategóriák: Szolgáltatás