A testmozgásról alkotott képünk meghatározhatja, milyen mértékben élünk ezzel a tevékenységgel mindennapjaink során. Amennyiben úgy állunk hozzá, mint egy kikapcsolódási lehetőséghez, ahol kiereszthetjük a fáradt gőzt, akkor kellemes élményt jelenthet nekünk.

Ha kötelezettségként tekintünk rá, akkor fárasztó lehet számunkra, ezért érdemes nézőpontot váltani. Minden tevékenység során meghatározó a hozzáállás és a mentalitás, nem véletlen él a köztudatban a „minden fejben dől el” mondás. Ez igaz a sportra is. Akaraterő, lelkierő kérdése, a test pedig – ha nincs ennek egészségügyi akadálya persze – engedelmeskedik a lélek parancsának. A lélek az úr. Ha motivációra van szükség, akkor érdemes akár motivációs videókkal, filmekkel, zenékkel vagy akár olvasmányokkal felkészíteni magunkat lelkileg a sportolásra.

Aztán pedig élvezni a testmozgás nyújtotta örömöket! Hiszen tele van örömökkel, pozitív energiákat szabadít fel testünkben és lelkünkben egyaránt, jót tesz a kiegyensúlyozottságunknak is, mert mozgás közben kiengedhetjük a napi teendőkkel járó feszültségeket. Főleg, ha természetben végezzük a sportot!

Kategóriák: Sport