Az ablakokat tekintve fontos azt szem előtt tartanunk, hogy a funkciójuknak megfelelően azért vannak beépítve a ház szobáinak falába, hogy szellőzési lehetőséget biztosítsanak a belterek számára, illetve bizonyos mértékben átengedjék magukon a fényt, és kisebb mértékben a hőt.

Ezeken a forró nyári napokon felmerülhet azonban az a probléma is a nyílászárók kapcsán, hogy a túlzott mértékű napsütés egy idő után zavaróvá válhat, és szükség lehet valamilyen árnyékolási technológia alkalmazására.

Árnyékolás tekintetében több lehetőség is szóba jöhet annak érdekében, hogy biztosítsunk egy megfelelő egyensúlyt az otthonunkba beszűrődő fényt illetően. Ezt meg lehet oldani akár redőnnyel, rolóval, reluxával vagy sötétítő függönnyel is, értelemszerűen ezeknek eltérő lehet a hatékonysági foka is. Korunk technológiai innovációinak köszönhetően már az árnyékolás is egyszerűbbé vált, és az automatizálás lehetőségei is szélesebb körben elérhetőek.

Sok esetben a felszerelt zsalúziák motoros vezérléssel is működtethetők, így nincs szükség különösebb erőfeszítésekre egy nagyobb méretű ablak árnyékolásának állításakor sem. Egyszerűen kiválasztjuk az igényelt funkciót, és könnyedén szabályozhatjuk azt, hogy mennyi fényt szeretnénk beengedni a nyílászárókon keresztül. Emellett pedig a különböző redőnyöknél sok esetben a redőnytokban integrált rolós szúnyogháló is van, ami tovább fokozza a felhasználók kényelmét.

Ilyen módon a szellőztetés is rendkívül könnyedén, és igényekhez igazodóan tud megvalósulni úgy, hogy közben minden szempontot kézben tarthatunk. A korszerű műanyag ablakok tehát rendelkeznek már azzal a technológiával, amelynek alkalmazása által elérhető a tökéletes árnyékolás otthonunk számára.

Kategóriák: Otthon