Az építkezésünk elején nem is sejtettem, milyen sok döntést kell majd meghoznunk. A tervező és kivitelező gárdánk egyaránt gyors és megbízható volt. Sok rémtörténettel szemben profin végezték a munkájukat és szinte alig kellett várni arra, hogy a soron következő lépéseknek nekikezdjenek.

Úgy érzem, én is jól tettem, hogy nem akadtam fent az apróbb (vagy nagyobb) dolgokon. Igyekeztem mindig a legpraktikusabbnak – és ár-érték arányban is legkedvezőbbnek – tűnő megoldások mellett dönteni.

Így volt ez a műanyag ablakaink esetében is. Azt követően, hogy utána olvastam a fa ablakokkal szembeni előnyeinek, rögtön eldöntöttem, hogy nálunk a műanyag ablak lesz a „nyerő”. Arról, hogy miért így történt az alábbi érvek szóljanak:

  1. Olcsóbb

A műanyag ablak egyik legnagyobb előnye a fával szemben az az ára.

  1. Gyorsabban elkészült

Nem tudom, hogy minden esetben így van-e, de nekünk lényegesen hosszabb lett volna a szállítási idő, ha nem műanyag ablakokat, hanem fa ablakokat rendelünk.

  1. Könnyen tisztítható

Szinte a legegyszerűbb tisztítószerek is megfelelnek a célnak. Hagyományos szerekkel időnként elegendő áttörölni az üveg melletti műanyag kereteket is.

  1. Nem igényel utókezelést

A műanyag ablak nem igényel állandó karbantartást, nem szükséges 5-10 évente újralazúrozni, ahogy azt a fa ablakoknál javasolják.

  1. Mégis fának tűnik

Bár én a műanyag mellett döntöttem, a fa látványa mindig is vonzott. Ezért köztes megoldásként olyan ablakokat választottam, amikre fa hatású fólia került. És milyen jól tettem! Utólag is ugyanígy tennék.

Kategóriák: Ingatlan