Diákmunkát vállalni ma már nemcsak azért szoktak, mert kell a pénz. Persze, ez alap, a pénz az kell. De ma már divat is, hiszen ezáltal az ember felnőttesebben érezheti magát, megpróbál két lábbal kicsit önállóbban állni azon a talajon, amit a szülők alátoltak, és ez bizony jót tesz az identitásnak.

Önbizalom kell, növelni is kell, főleg annak, akinek kevés jutott belőle. A diákmunka erre is egy jó orvosság, hiszen a talpraesettséget, az önállósodást és a nagybetűs életbe való beletanulást segíti elő. Mennyivel jobb érzés anyagilag elkezdeni a részleges függetlenedést, ha az ember megteheti tanulmányok mellett is akár, vagy tanulmányi szünetekben! Fiúknak ez azért is érdemes, hiszen, ha udvarolni szeretnének, akkor bizony kell egy kis zsebpénz, amiből meg lehet hívni valakit egy kávéra, vagy italra. Lányoknak pedig szintén segít kialakítani a pénzzel való bánásmód tanulását, ami nem hátrány.

Vannak dolgok, amiket nem lehet az iskolában tankönyvből megtanulni. A diákmunka is ilyen. Pontosabban, a diákmunka ebben nyújt segítséget. Lehet róla beszélni, vagy lehet csinálni. Aki csinálja, az biztosan előrébb tart ezen a területen. A diákmunkavégzés kihatással van a személyiségre is, ahogyan a rendszeres sportolás is.

Más személyiségi területeket fejlesztenek ezek a tevékenységek, mint az elméleti tanulás. Persze, ez nem a tanulás ellen szól, hanem arról, hogy az élet iskolájában való tanulás több területből áll, amiket nem árt ötvözni egy komplex személyiség kialakulásához. Diákmunkákért nézz körül a biztoskesz.hu oldalán, ahol elkezdheted az önállósodás kialakítását önmagad is!

Kategóriák: Gazdaság