Amíg nem született kisbabám, nem is gondoltam bele, hogy mennyi lehetőség rejlik a babáknak kifejlesztett termékekben, azt pedig tényleg sosem jutott volna eszembe átgondolni, hogy akár saját felhasználásra, meglévő kozmetikumaimat leváltva milyen előnyöket kovácsolhatok ezekből a termékekből.

Első babám születése előtt gondosan bevásároltam a drogériák polcain fellelhető szimpatikus, púderillatú babatermékekből, kifejezetten emlékszem a baba fürdető – mint első és legnélkülözhetetlenebb csecsemőápolási termék – illatára. Aztán a baba születését követően a kezembe nyomtak egy kisebb kupac orvosi vényt, ami a gyógyszertári babaápolási szereket tartalmazta, megdöbbentő módon rögtön meg is ígértették velem, hogy ezeket és csakis ezeket használom majd a mindennapi babaápolás során. Itt kezdtem el gyanakodni, hogy ezek a sokat tapasztalt szakemberek bizonyára tudhatnak valamit, és lényeges különbség lehet a babáknak szánt bolti termékek összetételében is.

Elsőre bizarrnak tűnt a „fogkrémes tubusból” előbújó, sűrű, baba fürdetőnek mondott krém, a fürdővízben való feloldásával is meggyűlt a bajom, aztán idővel és egy kis gyakorlással beláttam, hogy egy kitűnő minőségű, hidratáló hatású baba fürdető került a birtokomba, és a saját bőrömön is használni kezdtem, megdöbbentő eredményekkel.

A bőröm egyetlen használat után is hosszan hidratált és puha maradt, így a gyógyszertári baba fürdető nálam testápolóként is jól vizsgázott. A mai napig használom saját részre, viszont a gyerekeim növekedésével felfedeztem olyan bolti készítményeket, amik a gondosan összeválogatott összetételük mellett az állagukban is jobban alkalmazhatóak a már idősebb gyermekeim esetében, szerencsére nagy számban találhatunk ilyen, megbízható forrásból származó készítményeket is.

Kategóriák: Család