Erre a kérdésre igen a válasz röviden, de egy környezetkímélő raktár csarnok kialakításához tisztában kell lenni azzal, hogy mi változtatható meg, ugyanakkor fel kell ismerni, mi az ami lehetséges ennek a kialakításához.Az üzemeltetési költségek minden raktár csarnok jelentős részét képezik, függetlenül attól, hogy egy abszolút automatizált komissiózó rendszert vagy egyszerű raklapos rendszert használnak. Míg a fosszilis tüzelőanyagokon alapuló energia olcsóbbnak tűnt, mint a különböző egyéb alternatívák, hosszú távon ez mégis költségesebb lehet egyrészt azért, mert nem hatékony, másrészt azért, mert más módon is ösztönözheti a pazarlást.

Lehet, hogy a megújuló energia drágább, legalábbis még egyelőre, de máshol segíthet csökkenteni egy raktár csarnoknak a költségeit azáltal, hogy egy olyan gondolkodásmódot ösztönöz, amely arra készteti az embereket, hogy a rendelések konszolidálására, a szállítási útvonalak optimalizálására és általában az energiafelhasználás innovatívabb megközelítésére törekedjenek. Az egészségtelen élelmiszerek és a rossz logisztika is elképesztően terjed, és minden raktározási tevékenységet folytató raktár csarnok számára mindig jó reklámot jelenthet, ha megosztja környezettudatosságát az ügyfélkörével.

A csomagolás újrafelhasználásától egészen a zöld elemek kialakításig ezek olyan átalakítások, amelyek visszhangot keltenek a fogyasztóknál, és megkülönböztetik a raktár csarnokot a pazarló, nagy nyilvánosságot kapott, nagyrészt üres helyektől, amelyeket más szervezetek küldenek ki, és amelyek végül negatívan jelennek meg a közösségi oldalakon.

Kategóriák: Ingatlan