Habár első ránézésre a legtöbb laminált padló szinte egyformának tűnhet, mégis számos típust lehet megkülönböztetni, különféle szempontok alapján. Például a mindennapos használat és terhelés figyelembevételével más és más kialakítású burkolatokat gyártanak az otthonok vagy irodák egyes helyiségeihez. E nézőpont mentén szeretnénk a következő részben összefoglalni néhány hasznos termékleírást a laminált padlótípusokra vonatkozóan:

Nappali:

Mivel ez a hely jelenti otthonunk szívét, így ide esztétikai és funkcionális értelemben is a legmagasabb minőségű termék való. Itt lehetőleg a laminált padló legyen kimondottan kopásálló, illetve fényvédő réteggel ellátott. Sok időt töltünk itt, ezért lényeges, hogy a burkolat kitűnő állaga és szépsége hosszú távon fennmaradjon.

Dolgozó szoba:

Ezekben a szobákban kifejezetten nagy az amortizáció esélye, mivel a székek és bútorok súlya és gyakori mozgatása folyamatosan koptatja, rongálja nemcsak a laminált padlónak a felületét, de akár a teljes rétegszerkezetét is. Ennek enyhítése érdekében ajánlott ide vastagabb, legalább 7 mm-es típust telepíteni.

Hálószoba:

Itt szokott a legkisebb burkolat-terhelés jelentkezni, ezért nyugodtan részesítsük előnyben az esztétikai szempontjainkat. Ami viszont még fontos lehet, az a padló zajmentessége. Prémium kategóriás termékek esetében ez hosszú évek után is garantált, persze a burkolat precíz lerakása szintén nagyon fontos.

Konyha, fürdőszoba, kamra:

Ezeknél a helyiségeknél alapvetően inkább a hideg burkolatok a jellemzőbbek, de ha mégis laminált padló a cél, akkor mindenképpen válasszunk vízálló típust.

Kategóriák: Ingatlan