A jojoba bőrolajat a jojobabokor (eredeti nevén simmondsia sinensis) magjából vonják ki. Ez az örökzöld, gazdagon burjánzó cserje, akár még 2 méter magasra is megnő, és 200 évig is élhet. Mindössze egyetlen év leforgása alatt ez a növény körülbelül 5 kg gyümölcsöt terem.

A jojoba olaj rendkívül népszerű a kozmetikai iparban, ami pozitív jellemzőit tekintve nem meglepő. Szinte minden bőrtípus képes rendkívül könnyen befogadni, mélyen regenerálja, és erősíti annak természetes védőrétegét. Miközben megköti a nedvességet a bőr szarurétegében, növeli annak rugalmasságát, és képes szabályozni a faggyúmirigyek működését. Éppen emiatt a száraz, vízhiányos vagy zsíros bőr egyaránt szereti.

A jojoba olaj nemcsak a legszárazabb testrészekre ideális választás (sarokra és könyökre), hanem a test többi részére és az arcon belül a szem környékére is remek ránctalanító megoldást jelent, ha szérumként szeretnénk használni. A jojoba olajat gyakran használják masszázskrémek alapjaként is, hiszen az illóolajok kiváló hordozója, és hosszan megőrzi azoknak az illatanyagát is.

Amellett, hogy a jojoba olaj kiválóan késlelteti az öregedés jeleit, nem mellékes tulajdonsága, hogy képes megvédeni a bőrt a nap sugárzásától is. Továbbá segíthet a pattanások kezelésében, és sebgyógyító tulajdonságai révén, E-vitamin tartalmával kombinálva minimalizálhatja a hegek megjelenését. Mindezeken túl tökéletes sminklemosóként is használható, ezért mindenképpen érdemes belőle tartanunk fürdőszobánkban.