Sok ember van, aki nem érzi jól magát a munkahelyén, nem érzi magáénak az adott munkakört, ennek pedig több oka is lehet, mondjuk az, hogy nem motiváló számára az adott pozíció. Sokan vannak, akik ideig-óráig jól dolgoznak a munkahelyükön, de állítják, hogy csak azért csinálják, mert muszáj valahol pénzt keresniük, ugyanakkor kötelességként tekintenek a feladatra, nem szeretik, nem is elégedettek.
Ez végül ahhoz vezet, hogy felmondanak az ilyen emberek és sok esetben a felmondást megelőzi egy kiégett időszak, amikor a munkájuk minősége romlik.

Az ilyen dolgok könnyen kiszűrhetőek lennének, ha a munkáltatók nagyobb hangsúlyt fektetnének arra, hogy egy motivációs térkép révén felmérjék a jelentkezők alkalmasságát. A motivációs térképpel pontosan az mérhető, hogy az adott személy milyen munkahelyi feladatkörök betöltésékor tud motivált maradni, azaz, hogy például mondjuk vezetőként, vagy feladatok elvégzőjeként, esetleg kreatív elmeként lenne-e jó segítség a cégünk életében. Ez egy összetett dolog persze, ezért is szükséges, hogy a motivációs térkép kitöltésén egy motivációtérképezési szakértő coach is részt vegyen.

Kategóriák: Vállalkozás