Érdekes hír 2008-ból:

– Új Santana album jelenik meg jövő év elején. A lemez érdekessége, hogy trió felállásban készül, természetesen azért vendégzenészek is előfordulnak majd a stúdióban. Santana úgy nyilatkozott, hogy a korongon zenei példaképei John Coltrane, Bob Marley, Marvin Gaye és Paco de Lucia hatása is erősen érezhető lesz.
– Nem tétlenkedik a Who sem, pedig a zenekar őstagjai közül már ketten nincsenek az élők sorában, Keith Moon és John Entwistle már az égi csapatban dobol és basszusozik. A tavalyi Endless Wire album után jövőre érkezik a legújabb Who alkotás, melynek kapcsán Roger Daltrey azt nyilatkozta: “Mindig is úgy gondoltam, Pete öregkorában fog igazán jó nótákat írni” Pete Townshend, a gitáros gőzerővel dolgozik, nem is olyan öreg ő még, birja a tempót. Ide tartozik az a hír is, hogy két dvd is megjelent a közelmúltban, mely a 40 éves társulat történetét dokumentálja.
– Kislemezt adott ki a Queen! Ilyen eseményre tíz éve nem volt példa, most az AIDS elleni harc jegyében jött ki a Say It’s Not True cimű dal, amely kapcsán Roger Taylor így nyilatkozott: “Meg kell védeni azokat, akiket szeretünk”.
– Az ősz végén látott napvilágot a Saga 10.000 Days cimű albuma és ezzel egy időben távozott a csapattól Michael Sadler énekes. A kanadai társaság európai turnén népszerűsíti az új anyagot, Velük kapcsolatban mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy annak idején az ő fellépésükkel nyílt meg a Budapest Sportcsarnok. A csarnok leégett, a Saga nem…

Kategóriák: Zene