A Led Zeppelin visszatérésével szinte egy időben jelent meg Robert Plant közös lemeze Alison Krauss amerikai bluegrass énekesnővel. Plant már évekkel ezelőtt megkereste az énekesnőt lemezötletével, aminek most megszületett a gyümölcse, a Raising Sand cimű kiadvány.

A korong elsősorban folk-rock klasszikusokat tartalmaz, valamint néhány 6o-as évekbeli r&b klasszikust. A zene? Csak semmi rock, tiszta, egyszerű dallamok, és ami igazán furcsa, közös a lemez, de duett nem szerepel rajta. Ide kapcsolódó hír, hogy idén amerikai turnéra indul a Led Zeppelin – ami, ugye azért várható volt?
– Dvd dömping: a Genesis “Turn It On Again” koncertsorozatának lenyomata jelent meg a közelmúltban, ugyanekkor került a boltokba a társaság életét bemutató könyv is. A Yes is kiadott egy képes anyagot, melyen nemcsak a zenekar mai, hanem régi tagjai is nyilatkoznak. Ugyancsak új lemezt és dvd-t adott ki a Status Quo. A negyven éves zenekar eddig 118 millió (!!!) lemezt adott el és ugyanúgy nyomulnak mint évtizedekkel ezelőtt.
– Azt rebesgetik, hogy idén összeáll a V’ Moto-rock. A Demjén-Menyhárt-Lerch-Herpai négyes talán az utolsó a régi nagyok közül, amely nem éledt újjá, érdeklődéssel és örömmel várjuk a visszatérést.
– Nagy bulira készül a Blues Company! A motoros fesztiválok és klubok népszerű bandája, amely az utóbbi években már sportcsarnokokban is koncertezik a “rocklegendák” turné keretében, február 29-én a Wigwamban nyomja le eddigi legnagyobb önálló mutatványát. Az év folyamán megjelenik a zenekar eddigi öt albumából készült best of lemez is.

Kategóriák: Zene